На 17 март 2023г., ОУ“ Св. Климент Охридски „ за пореден път се включи в тазгодишното 11 –то издание на Международната олимпиада „Хипо- Английски без граници“

На 17 март 2023г., ОУ“ Св. Климент Охридски „ за пореден път се включи в тазгодишното  11 –то издание на Международната олимпиада „Хипо- Английски без граници“.

Олимпиадата  се провежда в 4 кръга,отворена е за участници и училища от  цял свят и насърчава изучаването на английски език, предизвиквайки ученици от  цял свят да се конкурират по  знания и  подобрявайки сътрудничеството между учителите. Основната и цел е да се създадат и подхранват приятелски отношения, международно разбирателство и дух на спортна конкурентоспособност между младите хора,които се интересуват от английски език.

Първата олимпиада, организирана от GLOBAL HIPPO ASSOCIATION, се проведе през 2012 г., с около 5000 участници от 6 държави и 44 финалисти.

35,500 кандидати от 40 държави участваха в Hippo 2019, като 150 участници се състезават в последния кръг.

В Hippo 2022 , финалистите вече са 184 , от 54 държави.

И тази година ученици от ОУ „Св.Климент Охридски“ гр. Павликени, под ръководството на своите учители Елена Кирилова като координатор и Илина Димитрова като  квестор се включиха в надпреварата с хиляди  свои връстници, с желанието  да затвърдят традиционно добрите резултати и класиране, постигани досега – полуфинал. А защо не и за да ги подобрят?

Тази година в предизвикателството се включиха   : Камелия Богомилова и Самуил Георгиев – 5а клас; Бояна Петкова, Каролина Ферещанова, Димитър Сивриев , Николай Димитров и Преслав Чернев – 6а клас и Иван Иванов  - 7б клас.

Всички участници получиха сертификат за участие от организаторите, както и почерпка, осигурена с любезното съдействие на Силвия Маринова – председател на Училищното настоятелство.

Да  аплодираме нашите олимпийци  с по едно „харесвам“ и да им пожелаем да преборят многобройната  конкуренция по пътя към финала  !