ЗА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО 140 МЕТРА И ПОВОДЪТ 140 ГОДИНИ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - ПАВЛИКЕНИ

            140 години от създаването на Основно училище „Св. Климент Охридски“ – град Павликени бе поводът една от инициативите, посветени на тази годишнина да бъде лекоатлетически крос, в който дистанцията да бъде нито повече, нито по-малко от 140 метра.

            Ентусиазъм, весело настроение, очаквания за медали и усмивки съпътстваха състезанието, в което се включиха всички ученици от училището.

            Стартът бе даден на лекоатлетическата писта на градския стадион, носещ името на Ганчо Панов.

            Първият сигнал прозвуча на 07.10. за момичетата от първи клас. След тях стартираха и момчетата. Така последователно 140-метровата дистанция преминаха и второкласниците. А след това златните, сребърни и бронзови медали засияха върху гърдите на победителите.

            В дух на феър плей в същия ден се състезаваха третокласниците, момичетата и момчетата от четвърти клас.

            Стартът за учениците от прогимназиален етап бе планиран за следващия ден, но времето осуети намеренията на организаторите на събитието.

            И все пак съдийската свирка прикова вниманието на големите ученици в слънчевия 16 октомври.

            Бяхме свидетели на бързи спринтове, на изморени и зачервени от напрежението лица, на щастливи възгласи и аплодисменти за тези, които финишираха първи и тези, които последни преминаха финала, но не се отказаха от това да изпитат възможностите си.

Финалният „спринт” бе за победата на духа на празника, който сътворяваме и съпреживяваме заедно.