ОУ“Св. Климент Охридски“ гр. Павликени участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021

На 26 февруари 2021  г. в ОУ“Св. Климент Охридски“ гр. Павликени  от 15:30 ч. в каб. 23 ще се проведе училищният кръг от единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

 

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 20 февруари до 2 март 2021 г в 164 училища в цялата страна. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 27 март 2021 г. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 24 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

В България състезанието се провежда за 11 година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. Нашето училище участва за 8 поредна година. Финалистите от училищните кръгове  винаги  са се представяли достойно, а през 2014 излъчихме национален финалист.

  И тази година малките пчелички от 2 до 4 клас могат да се включат в състезанието Spelling Bee Junior. Тяхната надпревара се състои само от един кръг, който ще се проведе също на 26 февруари от 14:30ч. в ОУ“Св. Климент Охридски“ гр. Павликени , каб. 23

 

 

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.