След отличния учител върви и отличният ученик

Особено горди сме с днешните талантливи ученици, които с участието си в различни състезания, олимпиади и конкурси достойно защитават името на Основно училище „Св. Климент Охридски“ – град Павликени.

Така завърши текстът, с който оповестихме успехите на нашите ученици в общинския етап на олимпиадите по различни учебни дисциплини. И това беше краят на началото, което продължава така…

Областният кръг на олимпиадата по география се проведе на 27.02.2021 г. Подготовката започва още през месец декември от Николай Георгиев, който мотивира учениците да решават примерни тестове, задачи, да анализират географски зависимости… Да придобиват умения, с които  да могат да успеят да отговорят на предизвикателствата, пред които ще ги изправи поредния етап от олимпиадата по география и икономика…

Още по време на подготовката петокласникът Иван Иванов полага много старания и усилия.  Съботата и неделята – не приемал за почивни дни и време за релакс. При най-малко съмнение е търсел своя учител. Заедно са анализирали географски казуси и са разглеждали географски карти. Имало е и дни, в които е заспивал след полунощ, решавайки тестове.

Резултатите са налице. Иван постига абсолютния максимум от точки - 200,00. Освен, че е единственият с такъв показател сред явилите се, той е и единственият с подобни резултати в последните няколко години.

Неоспорими са и резултатите на шестокласничките - Кия Иванова и Даяна Николова. И двете имат над 75% верни отговори, което автоматично би ги изпратило до национален кръг на олимпиада по география, която, за жалост, не е опция за ученици, обучаващи се  в 5-ти и 6- ти клас.

В статистика резултатите от областния кръг на олимпиадата са:

Християна Христова 5б клас - 131 точки

Иван Иванов 5б клас - 200 точки

Кия Иванова 6а клас - 166 точки

Даяна Николова 6а клас - 158 точки

Валерия Симеонова 7а клас – в очакване сме на нейните резултати.

Обучение и успехи по време на пандемия… Когато си мотивиран и демотивиран… Когато изграждаш своята личност и уменията да покажеш какво можеш и какво искаш да постигнеш…

Гордеем се с Вас! Благодарим и на родителите, които стоят до Вас!

Трупайте знания, опит, умения! Преодолявайте трудностите! Демонстрирайте компетентности! Вървете с гордо вдигната глава по пътя към успеха!