ОУ “Св. Климент Охридски“ гр. Павликени участва в състезанието Spelling Bee 2022

ОУ“Св. Климент Охридски“  вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  единадесетото  национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

 Димитър Сивриев от Va се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 2 март  2022 . Той  спелува правилно думата hijack  и победи Теодор Стойчев от VIIа клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват   регионалният кръг, който се  проведе  на 26 март 2022. За този кръг, те ще трябва да научат още 200 думи в допълнение към 500-те, които научиха за училищното състезание.

 

И тази година малките пчелички от 2 до 4 клас  се включиха  в състезанието Spelling Bee Junior. Тяхната надпревара се състоя също на 2 март 2022. Победителят,  Дария Колева от III а клас, спечели първото място след един много оспорван двубой с другия финалист, Камелия Богомилова , от  IV а клас.  Дария Колева спелува правилно думата check и стана шампион. За победителите, тази година ще се организира регионален кръг, който ще се проведе на 29 или 30 март. За да се включи в това  състезание, нашият шампион трябва да научи  още 50 думи в допълнение към 250-те, които  състезателите трябваше да научат за училищните  състезания.

Пожелаваме успех  и достойно представяне на нашите шампиони!