Любовта e в нас

Какво още е любовта? Какво още за любовта?

            Вероятно има какво още да напишат участниците в престижния конкурс, организиран от ОДК Варна. Тази година в него се състезаваха 243 творби на 163 участници от 31 населени места от 22 области и 2 български училища в Париж.  А конкурсът е включен в НАЦИОНАЛНИЯ КАЛЕНДАР ЗА ИЗЯВИ ПО ИНТЕРЕСИ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА.

             И госпожа Невена Пенкова, отново, провокира творческите търсения на нейните възпитаници да споделят отношението си към … любовта. Предизвикателството  приеха  Гергана Даниел Николова и Рая Миленова Красимирова. Те описаха любовта, като нещо важно, което да даваме и споделяме, да правим другите щастливи, да пазим семейните традиции… Та нима това не е  любовта, която се крие във всеки от нас?

            Комисията не пренебрегна отношението на Рая към… любовта. В своята творба тя ги убеди, че е открила отново това чувство. Намира го там, където са семейното щастие, подкрепата, уважението…

            Посланията на Рая по темата я нареждат и тази година сред финалистите на конкурса с трето място в раздел „Проза“ в първа възрастова група I – IV клас.

            А любовта е в нас! Че къде другаде?