Mисля за моето бъдеще… по пътя на една мечта и нейното реализиране

Имаш мечта! Колебаеш се кой е твоят път! Да избереш и да се посветиш на професия, която ти харесва, на работа, която ще ти доставя удоволствие, на дейности, в които можеш да се изявиш най-добре! И мислиш за своето бъдеще!...

            Приветствай месеца, в който ще посветим редица изяви на кариерното ориентиране!

            В инициативите на РУО – Велико Търново можеш да потърсиш пътя към своята мечта като се включиш в конкурса Моето родословно професионално дърво. За целта е необходимо да проучиш своите корени и професиите на предците си. Вероятно там, в миналото, ще откриеш това, което търсиш.

            Интервю с професионалисти е стъпка, чрез която можеш да разбереш тайната към пътя на успеха. А срещи с консултанти от ЦПЛР, В. Търново могат да те ориентират  как да развиеш своя талант.

            Училищните инициативи са не по-малко интересни и съобразени с възрастовите особености и интересите на учениците.

            Участвай в конкурса за съчинение „Професия на бъдещето“. Така скъпи четвъртокласнико, можеш да фантазираш колкото си искаш и да се докоснеш до мечтата си.  Или се включи в конкурса за рисунка „Моята мечтана професия“. И тук имаш възможност да изразиш чрез изобразителна дейност професията, която ти харесва. И накрая може да участваш в играта, която ще те отведе там където искаш да отидеш.

            Във виртуална разходка „На работното място на моите родители“ ще се включат третокласниците. Така ще надникнат в офиси, в цехове, в кабинети и помещения, в които някой е сбъднал своята мечта.

            За професията на своите родители в рисунки ще разкажат второкласниците. А ние, разбира се, ще посетим и тяхната изложба и ще чуем историята, разказана в картини.

            „Аз нарисувах, ти отгатни и ще ти разкажа“ е приключението, в което ще се впуснат първокласниците. Любовта им към рисуването и гатанките ще провокира техния разказ за мечтите им в света на професиите. Част от тях ще чуят и разказите на родителите на своите съученици за избора им на сфера на дейност, в която е насочена тяхната кариера.

            Междуучилищните инициативи са ориентирани, към теб, седмокласнико!

            В света на компютърната графика ще те отведат педагозите и възпитаниците на СУ „Бачо Киро“, а за това какво е дуално обучение и как можеш да намериш своята реализация още докато учиш ще разбереш от учителите, преподаващи учебните дисциплини с професионална насоченост и учениците на ПГАТ „Цанко Церковски“- гр. Павликени.

            Имаш мечта! И мислиш за своето бъдеще!...

            Включи се в инициативите, посветени на кариерното ориентиране през месец април! За сроковете на конкурсите и за самите конкурси, попитай своя класен ръководител!

            Открий своя талант и го развивай!... Бъди смел!... Сбъдни мечтата си!