Отбелязахме с отличие Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

            „Герой, мъченик, светец, велик и гениален поет на България. Ние нямаме по-величествен, по-разтърсващ пример за гражданска свобода.“ – написа Виктор Узунов от VI „б“ клас в своето есе „Ботева земя“, с което спечели ПЪРВО място в Националния конкурс „Живеем в земята на Ботев“

            Конкурсът  се проведе за двадесет и седми път. Организатори са Центърът за подкрепа и личностно развитие "Център за работа с деца" и Общината във Враца, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието (РУО) в града под Околчица.

            Тази година за участие в конкурса своите творби изпратиха 239 ученици от цялата страна. Произведенията им бяха оценени от жури в две възрастови категории – от IV до VII клас и от VIII до XII клас.

            Отличените млади автори бяха наградени на церемония във Враца по време, на която те представиха творбите си. Виктор Узунов получи плакет, награда и грамота, а неговия учител, г-жа Габриела Евтимова, благодарствена грамота за насърчаване, отлично представяне на неин ученик, принос в приобщаване към делото на революционера и укрепване духа на патриотизъм и българщина в младото поколение.