Отличени в Национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“

На 7 юни 2022 г. в Културен център Стара Загора се състоя тържествена церемония по награждаване на участниците в петото издание на Националния ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

Той е организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ Стара Загора със съдействието на Община Стара Загора, Регионално управление на образованието -Стара Загора , а от три години е включен в програмата на Министерство на образованието и науката.

Стиховете на Дядо Славейков „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ са вдъхновение за стотиците участници в конкурса. За това говорят и думите на седмокласничката Кия Иванова, написала в есето си: “Захващам се за думите на Славейков и ставам горд негов последовател. Обричам се на тази любов. Изричам пред нея най-светлия обет…“, с които бе открито тържественото награждаване.

В конкурса специална награда в категория „Есе“, връчена от г-жа Слава Драганова – Директор на библиотека „Родина“, получи Християна Йорданова Христова от VI „б“ клас на ОУ „Свети Климент Охридски“, гр. Павликени. Шестокласничката плени журито със своето есе „Среща със Славейкови“, в което казва: „Докато има будни млади хора, макар и зрънце в купа, ще просъществува българското! Те ще горят със собствен пламък, подхранван от думите ти. Ще гледат с любов земята на дедите си и ще благославят името българско.“

Кия, Християна, гордеем се с вас! Развивайте дарбите си! Творете с вдъхновение и плам, за да пребъде българското!