Любими приказни герои в маратон на четенето пред децата от детска градина „Слънце“

В месеца на духовността, броени дни преди празника на  светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, децата от подготвителните групи „Буратино“ и „Мики Маус“ отвориха вратата на стаята с вълшебства, приятелствата и приказните герои.

А там ги очакваха познати и все още непознати приказни герои, излезли от страниците на детските книжки. И стаята с вълшебства оживя от детските усмивки и аплодисменти…

            После се притаи тишината, защото започна маратонът на четенето с текста на приказката за Ежко Бежко и Кума Лиса. И след като хитрата Лисана получи своя урок, след поредната си лукавост, се проведе и кратка беседа по темата за приятелството.

            А след това отворихме писмото на Червената шапчица, която провокира малките участници в маратона, работейки в екипи, да подредят пъзел с илюстрация към текст на любими детски приказки.

            Беше забавно и приказно в коридора и стаите  на училището, изпълнено с изненади, приключения, приятелство и вълшебства.

            А маратонът на четенето продължава и в следващите дни, в които отново широко ще разтворим вратите на училището, за да посрещнем и децата от детските градини „Вяра, Надежда, Любов“ и „Осми март“